hier komt het volledige verhaal van Ziggy 🙂

Mijn lieve kleine Ziggy (ventje op de foto) kwam bij ons eind 2014 en een paar weken later hebben we hem moeten afgeven aan de verschrikkelijke kattenziekte (zelfs na vaccinatie werd hij ziek).

We hebben dik 1,5 maand met hem gevochten, samen met onze fantastische dierenarts Marc Van Herck.

Hij overwon de kattenziekte….. yes! Euforie….

Maar dan kwam de harde werkelijkheid: Ziggy kwam naar huis en bleef maar braken, maar hij had ook verschrikkelijke honger, zou alles opgegeten hebben wat hij tegenkwam.

We brachten hem naar een dierenkliniek, om via een echo in zijn maagje te gaan kijken, wat is daar aan hand?

Wat bleek? Door het veelvuldig braken (door de kattenziekte) had ons ventje zoveel littekenweefsel gevormd in zijn slokdarm dat er geen druppeltje water meer door kon.  Hij had dus reuze honger maar kreeg niks binnen…..

Het verdict was hard: Ziggy was op dat moment zo zwak en de operatie was zo riskant dat we hem hebben moeten laten gaan.  De ergste beslissing die ik ooit in mijn leven heb moeten maken…..


Na zijn overlijden heb ik hem beloofd dat ik mij ging inzetten voor verwaarloosde en gedumpte katjes.
Ik heb dit twee jaar met hart en ziel gedaan voor een andere opvang en in juli 2017  heb ik dan besloten, in overleg met mijn gezin, dat het tijd was om op eigen beentjes te staan. En zo ontstond dus de VZW Ziggy’s Poezenparadijs!

Wij vangen dus gedumpte katjes op, maken hen (indien mogelijk) terug gezond, zorgen ervoor dat ze gesteriliseerd/gecastreerd, gechipt en gevaccubeerd worden en gaan op zoek naar hun gouden mandje.