Uiteraard zijn wij heel blij als onze katjes een nieuwe thuis vinden, maar het is wel belangrijk dat je er even bij stilstaat dat dit een keuze is voor de komende 15 tot 20 jaar.

We adviseren ook om 2 kittens samen te adopteren.  De redenen vindt u hier.

Tips en weetjes :

  1. Katten zijn vaak eigenzinnige dieren. Toch hebben katten ook graag aandacht in de vorm van knuffelen en spelen. Vraag je dus vooraf af of je wel genoeg tijd voor hen kan vrijmaken.
  2. Niet alle huisbazen staan open voor het ontvangen van huisdieren.  Sta hier alsjeblief ook even bij stil als je in de toekomst gaat verhuizen.  Het gebeurt zo vaak dat katjes herplaatst moeten worden, omdat de baasjes gaan verhuizen en de katjes niet mee kunnen/mogen.
  3. Vermoedelijk ga je graag eens op vakantie. Regel tijdig een oppas voor je dieren of contacteer een goed kattenpension.
  4. Zwangerschap en katten gaan perfect samen, mits de nodige voorzorgen. We geven je graag meer info. Uiteraard kan je hiervoor ook terecht bij je huisarts en gynaecoloog.
  5. Katten die grotendeels of altijd binnen leven, moeten net als buitenkatten hun natuurlijk gedrag kunnen uitoefenen. Daarom voorzie je best voor deze dieren meerder krabplaatsen, lage en hoge ligplaatsen en speelgoed waarop ze hun jachtinstinct kunnen uitleven.  Hiervoor kan je o.a. terecht bij onze sponsor Dierenwereld (zie hieronder).
  6. Een kat kan gedrag vertonen dat voor hem instinctief te verklaren valt, maar dat voor jou en je omgeving niet gewenst is. Vb. Krabben aan voorwerpen, sproeien…… Onze medewerkers geven je graag tips hoe je omgaat met ongewenst gedrag. Wij zijn echter geen gedragsdeskundigen. Wil je graag beroep doen op kattengedragstherapeuten, die je kunnen leren hoe je ongewenst gedrag ombuigt naar gewenst gedrag, dan geven we je met plezier een paar namen door. Contacteer ons dus zeker als jouw katje(s) probleemgedrag vertoont.
  7. Een kat heeft tijd nodig om zich aan te passen. De ene al wat langer dan de andere. Laat je dier pas buiten als het zich binnen volledig op zijn gemak voelt. Wij adviseren een gemiddelde periode van 6 weken vooraleer je ze buitenlaat.
  8. Katten dienen jaarlijks te worden gevaccineerd.  Ook moeten ze regelmatig worden ontwormd en ontvlooid. Hoeveel keer per jaar is afhankelijk van het feit of de dieren volledig binnen/buiten leven. Vraag ons gerust advies en spreek er over met je dierenarts.

Interesse?  Vul dan onze vragenlijst in.
U kan onze volledige adoptievoorwaarden hier downloaden : Adoptievoorwaarden